Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιών & Ενηλίκων

Προφίλ Κέντρου

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού – Εφήβου «Λόγος & Κίνηση» είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Διάγνωσης, Θεραπείας και Αποκατάστασης γλωσσικών, ψυχολογικών και μαθησιακών προβλημάτων. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε εφήβους και γονείς. Οι έμπειροι Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί και Εργοθεραπευτές, από τους οποίους αποτελείται η ομάδα μας, αντιμετωπίζουν τα περιστατικά μέσα από σύγχρονες μεθόδους, στα πλαίσια της εξατομικευμένης παρέμβασης, πάντα με σεβασμό στο παιδί και το γονέα του.

 

Γνωρίζοντας τόσο τη σημαντικότητα της συνεργασίας των επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί) όσο και την ανάγκη άμεσης στήριξης της οικογένειας, το Κέντρο μας εφαρμόζει ποικίλα ατομικά & ομαδικά θεραπευτικά προγράμματα, με την υλοποίηση των οποίων επιτυγχάνεται η ταχύτερη και πληρέστερη προσέγγιση των διαταραχών και κατά συνέπεια η αποτελεσματικότερη θεραπεία / αποκατάστασή τους.

«Η διάγνωση ενός ειδικού και η συμβουλή του είναι η λύση»

Ειδικότερα, το Κέντρο μας απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που αντιμετωπίζουν:
– Καθυστέρηση Λόγου και Ομιλίας
– Διαταραχές Φωνής
– Διαταραχές Άρθρωσης
– Δυσκολίες Mάσησης- Kατάποσης
– Ειδικές Γλωσσικές Διαταραχές
– Διαταραχές της Ροής και του Ρυθμού της Ομιλίας (Τραυλισμός, Ταχυλαλία)
– Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσγραφία, Δυσαριθμησία, Δυσαναγνωσία, Δυσορθογραφία)
– Δυσκολίες Αντίληψης και Κατανόησης του Λόγου
– Δυσκολίες Επικοινωνίας
– Ελλειμματική Προσοχή – Υπερκινητικότητα
– Ανωριμότητα Κίνησης και Δυσκολίες Συντονισμού
– Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός)
– Νευρολογικές Διαταραχές (Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Εγκεφαλικά, Δυσαρθρία, Δυσπραξία)

 

Παράλληλα, το Κέντρο μας συνεργάζεται με Κέντρο Σχολικής Μελέτης, προκειμένου τα παιδιά σχολικής ηλικίας που απευθύνονται σε εμάς να είναι σε θέση να καλύπτουν πλήρως και τις σχολικές τους υποχρεώσεις, με τη βοήθεια έμπειρων εκπαιδευτικών. (http://www.after-school.gr/)

 

Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Παιδιού – Εφήβου «Λόγος & Κίνηση» λειτουργεί στο Περιστέρι Αττικής και την Κηφισιά και συνεργάζεται με όλα τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία.